ferie i sydfrankrig 4 steder

Ferie i Sydfrankrig – 4 steder der er et besøg værd

Et af de helt populære rejsemål, når danskerne rejser på sommerferie, er Sydfrankrig. Dette er ikke så mærkeligt, da det sydlige Frankrig er et område, der emmer af kultur og har en masse oplevelser af byde på. Overvejer dig og din familie at tage et smut til Sydfrankrig, næste gang I tager på ferie, så læs med her og bliv klogere på nogle af de mange oplevelser som I kan glæde jer til.

Oplev mest muligt på din ferie

Ønsker dig og din familie en fleksibel ferie vil det være en oplagt idé at leje bil på jeres ferie. I vil på den måde ikke være begrænsede af dyre taxature og den offentlige transport nær jeres hotel. Ved at leje en bil har I således rig mulighed for at gå på opdagelse i lokalområdet og se alle de seværdigheder i Sydfrankrig som I måtte ønske. Ved at leje en bil har I ligeledes mulighed for at tage på spontane ture, da det ikke kræver den store planlægning at komme rundt i de sydfranske regioner.

Beslutter dig og din familie at I ønsker at leje en bil på jeres ferie kan I gøre det hjemmefra og afhente bilen i f.eks. lufthavnen i Nice, hvis det er der jeres fly det lander. Det er altså let at leje en bil, når I rejser, og ved at bestille billeje kan I få mest muligt ud af jeres ferie.

Populære destinationer i Sydfrankrig

En af de helt store og populære feriebyer i Sydfrankrig er byen Nice. Byen er den største omkring den franske riviera, og du kan herfra spejde langt udover det smukke Middelhav. Ønsker dig og din familie at rejse ned til sol og sommer, så er Nice en oplagt feriedestination, da byen kan tilbyde sol og varme helt frem til oktober. Nice er en by med meget at byde på.

Er du eller en i din familie kunstinteresserede kan I eksempelvis besøge det hjem, hvor maleren Henri Matisse boede frem til sin død, og her se en stor samling af hans kendte og mindre kendte værker.

Ønsker I en ferie, hvor I kan trække jer tilbage og nyde tilværelsen, har Nice ligeledes en masse at byde på med sin lange kyststrækning og azurblå hav. For at få mest muligt ud af de skønne omgivelser kan I f.eks. leje en båd for dagen og tage på eventyr rundt i det smukke blå hav. Et smut til Nice er altså et godt valg uanset, hvordan dig og din familie ønsker at tilbringe jeres ferie.

Gode shoppingmuligheder

I det sydlige Frankrig er der rig mulighed for at dig og din familie kan drage på shoppingtur. Der findes en del større byer i de sydfranske regioner, der er spækket af spændende butikker, som I ikke ville kunne finde i Danmark.

En af disse byer er Montpellier. Montpellier er hovedstad i regionen Occitanie, og i denne by kan du finde et hav af moderne butikker og markeder der sælger franske antikviteter. I området omkring Grand Rue Jean Moulin vil I kunne finde et bredt udvalg af moderne tøjforretningen, hvor dig og din familie virkelig kan få opdateret jeres garderobe.

Skal I ud at brænde den store pengepung af er det også muligt at finde mere eksklusive butikker ved gaderne Rue Foch, Rue Jacques Cover og Rue l’Ancien. Der er altså mulighed for at få shoppet eller vinduesshoppet uanset jeres budget, hvis dig og din familie slår et smut forbi Montpellier. Udover sine mange gode shoppingmuligheder kan byen også byde på kulturelle oplevelser og ægte fransk landstil. Mange af de smukke byhuse i Montpellier blev bygget mellem det 1600- og 1700-tallet, og I kan her opleve de autentiske boliger og nyde den smukke arkitektur.

Oplev den fantastiske natur

Ønsker dig og din familie at udforske den smukke sydfranske natur kan et smut til Dordognes grotter være en oplagt destination til en dagstur. Grotterne befinder sig nær Dordognedalen og Vézèredalen og under disse vil I kunne opleve en fantastisk underjordisk verden, der adskiller sig markant fra den danske natur. Den mest berømte grotte i dette område er Lascaux grotten som stammer fra den ældre stenalder, hvor der kan opleves gamle stenmalerier.

Den rigtige grotte er desværre lukket af for publikum, men hvis dig og din familie ønsker at se grotten, der også er på UNESCO’s verdensarvsliste, kan I besøge Centre International de l’Art Pariétal, der har genskabt den smukke historiske kunst. Ønsker dig og din familie at se de fantastiske grotter med jeres egne øjne kan I i stedet besøge Padirac grotten, der er den største og dybeste grotte i hele Frankrig.

Denne grotte er mere en 100 meter dyb og kan ses fra båd, når man sejler i den underjordiske flod i grotten. Hvis dig og din familie ønsker jer nogle specielle oplevelser på jeres ferie kan et besøg i en af de franske grotter være en god udflugt for jer.

Et hav af smagsoplevelser

Frankrig er generelt spækket med en masse lækre smagsoplevelser, og sådan er det også i Sydfrankrig. Ønsker dig og din familie at blive præsenteret for lækre retter, som I ikke selv ville kunne præstere i jeres eget køkken, så har Sydfrankrig en masse at byde på. Udover et hav af lækre restauranter findes der i mange af de sydfranske byer ugentlige madmarkeder på trods af at de fleste i Frankrig i dag handler deres varer i supermarkeder, som vi også gør i Danmark.

Dette har dog ikke præget de lokale markeder og dig og din familie har derfor forsat mulighed for at købe lokale vare og smage de mange råvarer fra området. Her kan I finde alt fra økologiske og lokale grøntsager til hjemmelavet pålæg og ost. Et af de velbesøgte markeder i Sydfrankrig er markedet Cours Saleya i Nice, hvor I udover de spændende madvarer også kan opleve stemningen og de lokale. Der er altså rig mulighed for både at dykke ind i det franske køkken og den franske kultur ved at besøge et af de mange markeder i f.eks. Nice.