Pakkerejse eller planlæg selv? Fem fordele og ulemper ved hver løsning

Pakkerejse eller planlæg selv? Fem fordele og ulemper ved hver løsning

Når du skal rejse til Lyon, er det vigtigt at tage stilling til, om du vil sammensætte din rejse selv, eller om du vil benytte dig af et af de mange tilbud på pakkerejser til byen. Her er fem fordele og ulemper ved pakkerejser og de rejser, du selv kan sammensætte.

Pakkerejser er nemme og bekvemme

Hvis du vælger en pakkerejse, sparer du dig selv for utroligt meget arbejde, som i stedet bliver udliciteret til et professionelt rejsebureau, der har stor erfaring med området. Du behøver ikke at finde et hotel, at vælge transportmiddel eller at finde et sted at spise morgenmad, fordi rejsebureauet medtager alle disse beslutninger i rejsepakken.

Samtidig har mange rejsebureauer tilbud på aktiviteter i Lyon, som du let kan melde dig til, hvis der er noget, du godt kunne tænke dig at lave i byen. Dette er langt lettere, end hvis du skal finde aktiviteterne selv, og selv prøve at få noget til at ske.

Mange, der har været på pakkerejse, kan fortælle at de har haft flere store oplevelser, end de nok ville have haft, hvis de var rejst alene, fordi rejsebureauet kunne tilbyde dem så mange spændende aktiviteter, og rejsebureauet vidste præcis hvem, de skulle henvende sig til, for at få aktiviteterne til at blive til virkelighed.

Hvis du planlægger selv, får du en stor frihed

Hvis du vælger selv at planlægge din rejse til Lyon, får du en enormt stor frihed til at forme din rejse lige som du vil. Du kan selv vælge transportmiddel, alt efter om du helst vil rejse med tog, bus, fly eller bil. Du kan også helt selv vælge, hvor du gerne vil bo. Dette kan for eksempel være på et hotel, et vandrehjem, en campingplads eller en lejlighed.

Der er mange, der går efter lige præcis denne totale valgfrihed, når de skal på ferie. Det vigtige ved ferien er måske i mindre grad den konkrete destination og aktiviteter. Det der virkeligt er vigtigt, er oplevelsen af frihed til at gøre lige præcis hvad man vil.

Hvis du vælger selv at planlægge din rejse, kan du også selv frit vælge aktiviteterne på rejsen. Det kræver dog at du er villig til at lave lidt research, eller at du bare er en smule heldig, så du er i stand til at finde de mennesker og steder, der kan tilbyde dig nogle interessante aktiviteter. Mange, der selv planlægger rejser, sætter pris på det spontane i at lade sig styre af, hvilke mennesker man tilfældigvis møder, eller hvilke steder man tilfældigvis opdager. Det giver en meget større følelse af eventyr på rejsen, end hvis rejsen er planlagt.

Med pakkerejser er du sikret et rejsefællesskab

Hvis du vælger en pakkerejse, kan du være temmelig sikker på, at der også er mange andre mennesker, der har benyttet sig af denne rejsepakke. Det betyder, at du vil komme til at rejse side om side med nogle andre mennesker. I vil højst sandsynligt have en del til fælles, i det I alle har valgt at rejse med det samme rejsebureau, og alle har valgt den samme rejsepakke.

Der kan tit opstå et lille fællesskab blandt de rejsende på rejsepakker, og det er der mange mennesker, der sætter stor pris på. Hvis du har børn med på rejsen, kan børnene lege med hinanden. Samtidig er det bare rart at have nogen at dele ens mange rejseoplevelser med. Det er ikke unormalt at få venner på en pakkerejse, som man har kontakt med i lang tid efter rejsen. Det skyldes at venskabet får et solidt fundament i at være på tur sammen, og at man får nogle rigtigt gode oplevelser sammen på rejsen.

Hvis du selv planlægger din rejse, kan du selv vælge, hvem du vil være sammen med

Hvis du derimod vælger selv at planlægge din rejse, er der ikke på samme måde givet et fællesskab omkring din rejse. Det er der mange, der sætter pris på, fordi de netop forbinder det at rejse med friheden fra tvungne fællesskaber. Hvis du selv planlægger rejsen, kan du selv opsøge de mennesker, du finder interessante, og du kan undgå dem, du egentlig ikke har den store lyst til at interagere med.

Det kræver nogle sociale kompetencer og lidt mere vilje at finde fællesskaber på en rejse, du selv planlægger. Mange får til gengæld en oplevelse af, at de bekendtskaber de får på en selvplanlagt rejse er mere autentiske. Samtidig er der flere, der kommer i kontakt med de lokale i Lyon, fordi de ikke på samme måde har en fast base af andre danskere, de kan interagere med.

De bliver kastet lidt voldsommere ud i den ukendte by, hvilket nogle gange kan betyde, at man tager lidt flere chancer og i det hele taget tør lidt mere, når det kommer til at snakke med de lokale eller andre rejsende fra andre lande.

Fordele og ulemper ved priser

Rejsebureauer der sammensætter pakkerejser er i stand til at give gode tilbud på rejser, fordi de er sikre på både at sælge transport, logi og aktiviteter. På disse tre faktorer vil du sandsynligvis kunne finde den billigste løsning i en pakkerejse. Til gengæld kan du tit spare penge på andre parametre, hvis du vælger at planlægge din rejse selv.

Hvis du selv planlægger din rejse, kan du vælge mellem hver eneste lille service, og tage stilling til, om den er noget for dig, og om du reelt har brugt for den. Hvis du holder dig til at købe de services, der er strengt nødvendige for at komme frem, have et sted at sove og at blive mæt, kan du spare rigtigt mange penge på at planlægge rejsen selv.

Hvis du derimod er indstillet på, at du gerne vil have en lidt luksuriøs tur, hvor det meste er sørget for på forhånd, kan du lige så godt bruge alle de services, der er inkluderet i en typisk pakkerejse. Hvis dette er tilfældet, vil en pakkerejse og en selvplanlagt rejse typisk koste cirka det samme.