Restauranter i Lyon

Restauranter i Lyon – 3 gode forslag til hvor du skal spise på din ferie

Den sydfranske by Lyon er et oplagt europæisk rejsemål, for dig der ellers synes, at du har set det meste af Sydeuropa. Som den tredjestørste by i Frankrig har den nemlig masser at byde på, når det kommer til kultur historie og mad. Lyon er dog heller ikke så overløbet med turister, at det bliver irriterende at være der. Det skinner ikke mindst igennem, når vi snakker mad. Maden er selvfølgelig god i nærmest alle dele af Frankrig, men i Lyon har talentet samlet sig, uden at der er lange køer af turister.

Alene af den grund er Lyon derfor et besøg værd. Hvis du netop drager til Lyon grundet kokketalentet, er det dog en god ide også at have overblik over nogle af de bedste spisesteder i Lyon.

1.Le Kitchen Café

Der er for eksempel ingen liste over spisesteder i Lyon, der helt kan slippe for at nævne, den enormt fransk navngivne restaurant, Le Kitchen Café. Restauranten serverer dog langt fra bare franske klassikere, som man måske ellers skulle tro. I stedet er det lille sted et sandt mødested for international mad af enhver art. Der bliver tilberedt norsk fisk, svenske kanelsnegle og op til flere tydeligt japansk inspirerede måder at bruge tang i maden. Hvad end du er på jagt efter en lækker morgenmad eller en usædvanlig snack, så er det altså det helt rigtige sted at lede.

2.Café Sillon

Hvis du dog i højere grad er taget til Frankrig og Lyon for at finde den lækre og eksperimenterende aftensmad, er det dog helt klart også at finde i byen. Det kunne for eksempel være på Café Sillon, der er drevet af en af byens yngste og dygtigste kokke. Desværre er det svært at skrive præcis, hvad man kan forvente sig, hvis man aflægger Café Sillon er besøg. Chefkokken ændrer nemlig menuen hver anden dag, så det altid er en ny og frisk oplevelse for både gæster og kokke.

Alligevel er der dog selvfølgelig nogle klassikere, der går igen og nogle råvarer, der er særligt yndede i køkkenet på Café Sillon. For eksempel synes citrusfrugt at være en generel tendens i maden, ligesom mad fra havet er det. I sidste ende siger det dog ikke meget, for Café Sillon har en evne til at kombinere smage på nye og uforudsigelige måder. Du kan derfor ikke forvente andet end at blive dybt overrasket, hvis du spiser en aften på Café Sillon.

3.Burgundy Lounge

Med de to valg er vi efterhånden kommet gennem alle dagens måltider. Hvis man spørger en franskmand, er intet måltid dog komplet uden mindst et godt glas vin. Hvis du har en særlig interesse i vin eller bare godt kan lide en lækker smagsoplevelse, så er Burgundy Lounge lige noget for dig.

Stedet er nemlig en hyggelig og enormt velindrettet vinbar med udsigt til Saône-floden. Møblerne er behagelige og væggene er beklædt med et væld af forskellige vinflasker. Der er med andre ord nok at vælge imellem, hvis du vil nyde vin på Burgundy Lounge. Selv hvis du ikke ligefrem føler dig hjemme i vinens verden, kan du dog sagtens føle dig hjemme i Burgundy Lounge. Der er nemlig altid en sommelier til stede, der med glæde vil informere dig om vinene og guide dig igennem vinene. Vær dog opmærksom på, at Burgundy Lounge ikke kun er et sted for vine. Du kan også sagtens få lækker, klassisk fransk mad. Der er dog ingen tvivl om, at vinen er i centrum, når du besøger Burgundy Lounge.

Det er dog også bare et bevis på, at du kan finde et spisested med passion for nærmest alting, hvis du besøger Lyon. Derfor er Lyon det oplagte europæiske turistmål, for dig der bare gerne vil have en smuk og lækker oplevelse.