Sådan får en billig men uforglemmelig rejse til Lyon - 8 gode tips

Sådan får en billig men uforglemmelig rejse til Lyon – 8 gode tips

Det er fedt og dejligt at rejse. Det er en mulighed for at komme ud og opleve en anden verden og få ny impulser til ens fortsatte udvikling som menneske. Men det kan være dyrt at rejse. Heldigvis er der en række ting, der kan gøres for at gøre det billigere, og dermed muligt, at komme ud at rejse. Rejsen skal nok blive uforglemmelig alligevel.

Lyon er et besøg værd

I det sydøstlige Frankrig. Med Paris 470 km mod nord og Marelille 32 km sydpå findes Lyon, der er Frankrigs tredjestørste by. Lidt mere end en halv million indbyggere er der i byen, der gennemløbes af Rhone-floden. Lyon blive grundlagt i år 43 før kristi fødsels, af en gruppe romerske forvist. Det er især byens gamle bydel, La Vieux Lyon som er attraktiv at lægge vejen forbi, når den franske by besøges.

Bydelen er optaget på UNESCOs liste over verdenskulurarv, og stemningen er fantastisk. Området blev grundlagt i det 15. århundrede, men er siden blev renoveret, og fremstår meget indbydende.
Tidligere var det silkeproduktion, som Lyon var kendt for. Men siden har byen udviklet sig til en center for finans. og økonomi heriblandt bank- og IT-virksomhed. Men det er også i Lyon at TV-kanalen EuroNews har hjemme og i den franske by at politiorganisationen interpool har hovedkontor.

Køb billetten i god tid

Ofte kan der være mange penge at spare ved at købe jeres billetter i god tid inden I skal rejse til Lyon. På den måde kan det være løsningen til at få råd til rejsen som I ikke ville have råd til under andre omstændigheder. Så har I også noget at glæde jer til i lang tid.

Og ovenikøbet, hvor I ikke har pengene her og nu, så er der muligheder alligevel. For det er muligt at tage et lille lån med hurtig tilbagebetaling til at betale for billetter til jeres rejse til Lyon. Det kan i mange tilfælde godt betale sig i forhold til at købe billetterne til det de koster kort inden afrejse.

Spar pladsbilletten

Skal I flyve til Lyon, er der tale om en forholdsvis kort tur. Derfor kan i spare penge ved at ikke sidde sammen i flyet. Alså spar pladsbilletten. I kan så ende forskellige steder i flyet, men tjekker I ind sammen er der stadig god mulighed for at I kan komme til at sidde sammen alligevel.

Vær opmærksom på ungdomsbillet

Når du søger billetter til blandt andet fly online, så er det ikke altid, at det fremgår om der findes ungdomsbilletter på de pågældende flyafgange. Derfor bør du undersøge dette, og så kan du blive positiv overrasket og spare mange penge i forhold til en normal flybillet. Endnu en mulighed er at spare på bagage, og dermed prisen for dette.

Rejs udenfor sæsonen

En ting er at købe jeres billetter i god tid. Oveni i det kan I vælge at rejse på andre tidspunkter end i højsæsonen. Både fly, tog og overnatning er meget typisk billigere, når man booke udenfor de uger, hvor det meste af Europa holder ferie. Har i muligheder for det, så rejs når andre ikke kan. I kan spare penge, og oplevelsen kan ovenikøbet blive bedre uden alle de andre turister.

Hold styr på udgifterne

For at undgå at udgifterne pludselig kommer ud af kontrol ved jeres rejse, så er det en god ide at lave et budget, og så selvfølgelig følge det. Altså skrive ned hvad I vil bruge for de forskellige ting, og så hele tiden være opmærksom på at følge dette. Altså skrive tingene ned, og hele tiden være opmærksomhed på hvor i står i forhold til jeres budget.

Bo billigt

Det kan altid betale sig at tjekke markedet for steder at bo inden I booker jeres ophold i Lyon. For der er virkelig stor prisforskel på hvilken type overnatning, som I vælger. Det er muligt at bo på hostel til virkelig lave priser eller leje sig ind privat det ene eller det andet sted. Prisen er noget helt andet end at bo på hotel, og det kan være forskellig, der gør det muligt for jer at tage afsted.

Se en fodboldkamp

Lyon er kendt for fodbold. Det er selvfølgelig ikke gratis at gå til fodbold kamp med den franske bys stolthed. Men det er en pris, der er til at betale. Olympique Lyon er byens stolthed. Klubbens, der blev grundlagt i 1950, spiller sine hjemmekampe på det lokale Groupama Stadium, hvor der er plads til næste 60.000 tilskuere.

Olympique Lyon har haft stor succes i 2000-tallet. Det første mesterskab blev blev vundet i 2002 og siden de følgende seks år, hvilket er fransk rekord. Klubben regnes blandt de første i Europa med 17 deltagelser i Champions League, og rigtig mange sejre over stærke internationale teams. Det er altså sjovt at komme på fodboldstadion i Lyon, og det muligt at få en oplevelse for et relativt lille beløb.

Spis som de lokale

Som turist i Lyon, eller for den sags skyld andre steder, er det let af følge de øvrigt turister, og spise på de restauranter, der bliver anbefalet i diverse guides eller som er centralt placeret. Det er ofte ret dyrt. Vil du spare penge er det oplagt at spise på andre måder.

Du kan altid spørge de lokale, hvor det er muligt, at spise godt og billigt. Det er ofte på restauranter i forstaderne. Men du kan også vælge at spise på de hyggelige små fastfood-steder, der findes mange steder. Eller du kan selvfølgelig også blot selv lave mad, hvis I bor et sted, hvor der er mulighed for dette med et lille køkken eller noget tilsvarende.