seværdigheder i lyon

Seværdigheder i Lyon – 8 steder der er et besøg værd

Frankrig er et helt igennem fantastisk land, som mange drømmer om at besøge på et eller andet tidspunkt. Langt de fleste drømmer om en tur til Paris – kærlighedens by og Frankrigs hovestad – men har du styr på, hvad du ellers kan tage ud og se?

Ét af de steder, der bestemt er et besøg hver, er Lyon. Lyon er en by i det Sydøstlige Frankrig, der ligger omtrent 470 km syd for Paris og 320 km nord for Marseille. Det er en by fyldt med spændende historie, flot natur og også nogle skønne temperaturer, der bestemt er værd at tage ned og mærke på egen krop.

Vil du blive klogere på de forskellige seværdigheder, som du kan tage ned og opleve i Lyon, så kan du blot læse med lige her, hvor du bliver præsenteret for 8 seværdigheder, der er et besøg værd.

Vieux Lyon

Først på listen over nævneværdige seværdigheder i Lyon er Vieux Lyon, der er kendt for at være et utroligt hyggeligt område med en helt igennem fantastisk udsigt.

Vieux Lyon er det største distrikt fra renæssancen, hvorfor det altså er en gammel bydel fyldt med historie. Derfor er det også utroligt populært at tage på guide sightseeing i byen, hvor du bliver præsenteret for de ting, som byen har været igennem. Dog er det også en herlig tur at tage på egen hånd, hvor du får lov til at nyde den ægte franske stemning, besøge bagerier og se udsigten og arkitekturen i dit helt eget tempo.

Musee du Cinema et de la Miniature

Som nummer to på listen over seværdigheder finder du Musee du Cinema et de la Miniature.

Musee du Cineama et de la Miniature er helt perfekt til dig, der nyder sjældne og eksklusive kollektioner. Det ligger lige i hjertet af Lyon og du finder de flotte kollektioner i en bygning fra 1600-tallet, hvilket sikrer dig en fantastisk og idyllisk oplevelse.

Det anbefales, at du booker en billet, inden du tager ind til museet, da det er eftertragtet og typisk fyldt med mennesker, og du skal forvente at bruge et sted mellem 1 og 4 timer. For flere rejsetips besøg Rejsekris, der har styr på, hvordan du får den absolut bedste tur til din udvalgte destination.

Basilique Notre Dame de Fourviere

Basilique Notre Dame de Fourviere er en seværdighed, et varetegn og en arkitektonisk bygning, der bestemt er værd at se. Den blev bygget imellem 1872 og 1896

Parc de la Tete d’Or

Når du alligevel befinder dig i nærheden af Lyon, hvorfor så ikke gå en tur i den fantastiske Parc de la Tete d’Or. Det er en herlig park med blomster i flotte farver, store træer og statuer, som du kan nyde, mens du bevæger dig rundt. Perfekt til dagen, hvor du blot vil slappe af og tage ind, at du befinder dig i Frankrisg skønne vejr.

Les Halles de Lyon Paul Bocuse

Les Halles de Lyon Paul Bocuse er et spændende shoppingcenter kombineret med det, vi kender som street food i Danmark. Der er et stort udvalg af spisesteder, hvor du finder lækkert mad til gode priser. Du finder både slagtere, fisk og skaldyr, grøntsager, chokolade og andre delikatesser.

Colline de Fourviére

Colline de Fourviére er et historisk vandreområde med udsigt til Basillika, Rhône-floden og Alperne. Det ligger i en hyggelig bydel, og det kan stærkt anbefales at tage en tur på bakken for at nyde udsigten med lidt bagværk. Du kan komme derop med en helt almindelig busbillet, hvorfor det er nemt tilgængeligt – og herefter er turen ned igen en fornøjelse på gåben.

Mur de Canuts

Mur de Canuts er både en seværdighed og et varetegn. Det er et hus med livagtige vægmalerier, der afspejler tiden – og går du tæt på, så virker det næsten som om, du er en del af billedet. Det er en fantastisk oplevelse, og når du alligevel er i området, så skader det ikke at kigge sig omkring.

Musée des Confluences

Musée des Confluences ligger sidst på listen, men den er bestemt ikke et dårligt valg at tage ud og besøge. Det er et geometrisk viduner rent arkitekturisk, der gemmer på en række flotte kunstværker fra den postmodernistiske retning kaldet dekonstruktivisme.