vejret i lyon

Vejret i Lyon – hvad skal du have med i tasken alt efter hvornår du rejser?

Frankrig generelt og især Lyon er blevet populære rejsemål de seneste år, og dette er bestemt ikke uden grund. Lyon er en smuk by, der som resten af Frankrig byder på fantastisk mad, vejr og kultur. Der er noget for enhver smag.

Det er derfor et oplagt rejsemål, både for familien og en venindetur. Det er dog vigtigt at kigge lidt på årstiden som du ønsker at rejse i, alt efter hvilket vejr, du ønsker, hvilket jo nok kommer en del an på, hvad du egentligt ønsker at lave dernede.

Derfor kan det klart anbefales at undersøge lidt på forhånd, i forhold til, hvornår du altså helst vil afsted. Det kan til tider være lidt svært at finde information om de forskellige temperaturer og regne sig frem til, hvornår det egentligt er bedst.

Derfor har vi samlet en lille guide her, hvor du kan læse om vejret i de forskellige årstider. Du kan altså med fordel læse med her, både for at høre hvilke aktiviteter der er mest oplagte i de forskellige perioder, og ligeledes, hvilket tøj, der er godt at pakke.

Er du også ved at planlægge din næste tur, er det altså oplagt at læse med. 

Derfor skal du opleve den franske vinter

Vinteren er jo den årstid som de fleste rejser i, dog så burde dette ændres, der er mange forskellige fordele ved at rejse i vinteren, det er bl.a. billigere, og så undgår du tit de store mængder af turister som nogle gange kan forekomme, i de varmere måneder.

Samtidig er Frankrig mindst lige så charmerende om vinteren, og i juletiden kan du nyde den smukke pynt.

Du skal dog her være opmærksom på at gennemsnitstemperatuen i Lyon ligger mellem 5-8 grader celsius.
Altså kan du ikke lægge dine store danske sweatre helt væk, da du nok kunne få brug for et par stykker dernede. 

Overvej også et fransk forår

En anden ting, som der kun kan siges gode ting om er det franske forår. Med gennemsnitstemperaturer mellem 8 og 15 grader er det perfekt vejr, til at gå by opdagelse i, man er ikke ved at blive kvalt i hede, dog så er det stadig ikke helt strandvejr, så hvis det er det man ønsker, skal man nok vente lidt endnu.

Dog kan man her komme afsted uden at pakke tasken med dunjakker, og nok nøjes med et par hættetrøjer. 

Fordelene ved sommeren

Som du nok er klar over, så er sommeren jo højsæsonen for stort set alle feriesteder, det betyder at priserne og mængden af turister er i top. Dog er de dejlige sommermåneder for nogen det hele værd.

I sommermånederne topper vejret i Lyon med gennemsnitsgrader mellem 18 og 22, er det oplagt strandvejr, dog er det ikke sikkert, at man i varmen har overskud til at gøre så meget andet end netop at ligge på stranden.

En fordel er også, at der jo skal pakkes lettere, da man jo kan nærmest kan overleve på et par shorts og en sommertop. 

Charmen i det franske efterår

Sidst men ikke mindst har vi Frankrig om efteråret. Her kommer charmen virkelig til udtryk, dog så skal man være opmærksom på, at temperaturerne er faldet noget siden de varme sommermåneder, og de ligger nu fra 17-8 grader celsius, alt efter hvilken efterårsmåned du rejser i.

Her skal du altså også have et par lange bukser med i bagagen. 

Er du mere interesseret… 

Vil du gerne læse mere om Frankrig og specielt Lyon så kan du finde meget mere information på nettet – og så er det da bare med at få booket de billetter.