romantisk ophold i lyon

Romantisk ophold i Lyon – gode tips til at få den bedste weekendtur

Et lille afbræk fra hverdagen kan gøre underværker for selv det mest nedslidte forhold. Giv jeres forhold et lille pusterum til at genfinde glæden ved hinandens nærvær. Rejs uden jag og stress. Sørg for at være enige om målet for rejsen og nyd den i fulde drag.

Hverdagen forsvinder ikke, den er bare sat på pause. Kom hjem til hverdagen med nye indtryk og et styrket forhold. Her får du et par gode tips til jeres næste weekend eller forlængede weekend i Lyon.

Bliv enige om målet for rejsen

Når i rejser væk sammen er det en god ide at afstemme jeres forventninger til rejsen. Hvis den ene vil opleve alle Lyons seværdigheder på en weekend, og den anden bare gerne vil spise en is ved flodbredden og nyde vejret, så er det rarest at få talt om det, inden i rent faktisk er taget af sted.

Skuffelser opstår som regel fordi der ikke er blevet afstemt forventninger. Undgå at en af jer bliver skuffet, ved på forhånd at aftale hvilket mål og hvilket indhold jeres rejse skal have.

Rejs væk for at være sammen

Når i vælger at rejse væk en weekend eller en forlænget weekend så bør i prioritere samværet frem for oplevelserne. Lad være med at spilde jeres kostbare tid på at fræse fra den ene ende af byen til den anden, for at bruge få minutter på at se en kirke eller en statue.

Brug tiden på at være sammen og bare opleve det der sker omkring jer.

Gå i byens gader og snak med hinanden

At gå giver et andet perspektiv, end at cykle eller køre i bil. man kommer ned i tempo og man er i øjenhøjde med selve byen. på gåben falder man hurtigt ind i byens rytme og bliver et med den. Udvælg fra starten et enkelt mål eller to som i gerne vil opleve. Gå fra sted til sted uden at afsætte faste tidspunkter. Giv jer selv lov til spontant at besøge en butik med farverige sjaler og franske slips i skøre farver.

Drik et glas vin på en lille fortovs bar og spis et stykke landbrød med ost på en cafe i en ren renæssance gade. Opdag friheden ved bare at være til og lad den stige jer til hovedet. Snak med hinanden om alt hvad i ser og høre. Oplev hele byen sammen i et tempo hvor i selv kan følge med og hvor den gode samtale godt må overskygge alt andet.

Lyon er helt sin egen

Vælger I at rejse til Lyon på weekendophold eller på en lille ferie, så har I valgt en hel speciel by. Lyon er helt sin egen. Lyon er en fransk by, men er ikke helt lige som Paris eller Marseille, selv om de også er franske byer i særklasse. Lyon har sin egen stemning og sit eget tempo. Floden Rohne løber gennem byen og deler den i to. Bredden af floden byder på skønne steder på begge sider.

De små cafeer lokker med duften af fremmede kager og frisk kaffe. Det særlige franske sprog der tales i Lyon høres alle vegne. Giv jer selv lov til bare at være i Lyon og opleve alle disse herligheder, uden selv at deltage.

Vælg kun en enkelt seværdighed pr. Dag

Har I valgt Lyon og har I valgt at tiden er til jeres forhold og ikke til at rende byen rundt og jagte seværdigheder, så kan i udvælge et enkelt mål for hver dag i har i byen. Vieux Lyon er det vidtstrakte, historiske område med renæssance bygninger, gårdhaver og små hyggelige cafeer og restauranter alle vegne. I denne bydel behøver I ikke at vælge et mål, idet hele området er en stor seværdighed. I kan med god samvittighed sidde på en bænk og bare betragte de smukke bygninger og livet omkring jer.

Er der lovning om gråvejr kan Museum of Fine Arts of Lyon være en mulighed. Museet er stort og fuld af kunstværker af alle de store malere, naturligvis med et lille overtal af franske malere. Derudover er der altid spændende, skiftende udstillinger af forskellige kunstnere fra nyere tid eller temaudstillinger med forskellige temaer. Efter sådan en eftermiddag er det tilladt at tage en lur før restauranten kalder.